vaci.szekesegyhaz.hu hírei :
Home » » EL CAMINO

EL CAMINO

Készítette: Szent Anna Karitász | 2013. július 6., szombat | 22:57



Nyitott szívvel keressük az Utat, az Igazságot, és úton lévő zarándokként a Boldogságot. Hisszük, hogy a világ nagyon színes. DeColores, ahogy a spanyol ajkúak mondják. 
A szó a Cursillos közösség köszöntése, mely üzeni, hogy feltétel nélkül elfogadlak, mert hiszem, hogy egyszeri csodálatos, megismételhetetlen gyermeke vagy Te is az Istennek. Istennek, aki mindennek a teremtője és szerető atyaként tekint valamennyi gyermekére. Így Mi, Te és Én testvérek vagyunk. Keressük az ideálunkat itt a földön. Válaszokat azokra a kérdésekre, amelyek valódi értékeket mutatnak meg és valóban boldoggá tehetnek. 
A fizikai felkészülés mellett hisszük, hogy a múlt század spanyolországi keresztényüldözése alatt született, a Santiago de Compostella-ba igyekvő zarándok csoportok vezetői részére összeállított 3 és fél napos lelki felkészülés kellően megalapozza a lelki hátteret. Zarándokaink az útjaikon imádkoznak és imádságot kérnek, így soha nincsenek egyedül. Ez a közösség csodákra képes, mert nem vár a csodákra, hanem a közös imádság és a cselekvő szeretet csodákat eredményez. 
Az út minden kilométerére szeretnénk 1000 forint támogatást összegyűjteni azért, hogy a következő zarándokok útjában anyagilag tudjunk segíteni. 
Hisszük, hogy a zarándoklat az imádság egy különleges formája, mely megerősíti a cselekvő szeretetet, és mind a zarándok, mind az érte imádkozó számára Krisztus beváltja azon ígéretét, hogy:"veletek vagyok minden nap a világ végéig" (Mt. 28, 20)

Tornay Gábor arra vállalkozott, hogy végigmegy az "ÚTON". 

"Július 10-től, augusztus 9-ig szeretnék végigmenni az Úton. Július 9-én délután érkezek meg Saint Jean Pied de Port-ba. Ez a Camino Francia útjának szokásos induló állomása. Másnap, napkeltekor tervezem az indulást. Az első napon át kell menni a Pireneusok gerincén, azután menni egészen Santiago Compostelláig, majd a tengerig Fisterráig. Szent Jakab idején ezt volt az ismert világ vége. Onnan, egy belföldi járattal Madridig, vagy Barcelonáig, ahonnan fapadossal haza.
Azért, hogy ezt megtehessem...
...arra hívlak téged is, hogy csatlakozz az Úthoz. Nem számít, hogy hogyan állsz a hittel kapcsolatosan! Jöjj úgy, ahogy vagy. Gondold végig, hogy mi az, amit szeretnél a Teremtő elé vinni. Válaszd ki a napot, a kilométereket. Azt tervezem, hogy minden nap fogok zsolozsmázni reggel, és este. Délben az Úrangyalaimádságot és az úton minden nap legalább egy Rózsafűzért fogok imádkozni. Bármelyiket választhatod és azt érted, vagy az általad megjelölt szándékra fogom felajánlani. Ha úgy érzed, hogy fontos ez a közösség neked, akkor én is kérem, hogy a választott időben imádkozz értem – a családomért, a fizikai állóképességemért a gyógyulásomért. Ha ezen felül meg tudod tenni, hogy anyagi útravalóval is támogatod a zarándoklatot, akkor ide klikkelj."
Folytatás:

http://www.veletekvagyok.hu/customPages/mindnyajan-uton-vagyunk?subSiteId=1
Megosztás :

0 megjegyzés:

Mondja el véleményét

Számunkra fontos a véleménye, írja le hosszászólását...

 
Támogatók : ÁldásINFO | Migazzi Hírportál | Alsóvárosi Szent Miklós Plébániahivatal Üzemelteti a Blogger
Copyright © 2011. Váci Székesegyház - All Rights Reserved